Studiekeuze check!

Is jouw studiekeuze toch nog een twijfel?

Vaak ga je als scholier zelf op zoek naar de studie die bij jou past. Je hebt er op school en met je ouders al over nagedacht, hebt open dagen bezocht en hebt een keuze gemaakt. Toch knaagt er ergens iets aan je…. Je zoekt meer zekerheid… en dat is normaal.

Een studiekeuze maken is een grote keuze die je vaak voor het eerst moet maken. Velen hebben een mening hierover en er lijkt heel veel van af te hangen. Dat deze keuze lastig is is heel normaal en het is altijd goed om naar extra zekerheid te zoeken.

Misschien heb je wel de goede studie, maar niet een passende school? Misschien heb je hoog ingezet, maar is het onduidelijk of je ook makkelijk kunt switchen? Misschien ben je wel goed in wiskunde, maar zou je er toch niet de hele dag mee bezig willen zijn. Is bouwkunde dan een goed idee?

Met een studiekeuzecheck help ik je bij deze vragen. Tijdens 1 afspraak samen van 2 a 3 uur gaan we samen in gesprek over de keuze die je hebt gemaakt.

Ter voorbereiding krijg je van mij al een opdracht die je ook aan mij terug stuurt. Vervolgens gaan we tijdens onze afspraak het gehele keuzeproces langs. We kijken hierbij ook naar de vakken en inhoud van de opleiding, de mogelijkheden hiermee en jouw verwachtingen. Ik toets met jou of de opleiding aan deze verwachtingen voldoet en of je eventuele tegenslag aankunt. Eventueel denk ik samen met je mee over je alternatieven.

Aan het einde van deze ochtend of middag ga je met meer zekerheid of met een beter alternatief weer naar huis

De kosten voor een studiekeuzecheck, inclusief startopdracht en eindverslag, bedragen € 195,-