Traject Studiekeuze

Wanneer je op de middelbare school in 3 of 4 VMBO, 4 of 5 HAVO of 5 of 6 VWO zit, dan ga je samen met jouw decaan, jouw mentor en jouw ouders praten over je studiekeuze. Je hebt vaak al gekozen voor een profiel en het meest ideaal is het, als je in je voorlaatste jaar al een keuze maakt voor de soort branche waarin jij terecht wilt gaan komen. In je laatste jaar ben je dan vooral bezig met het zoeken van een passende opleiding, opleider en opleidingsplaats.

tja….bij mij mooi niet…
  • Ik weet echt niet wat ik leuk vind.
  • Ik kan niet doen wat ik eigenlijk wil.
  • Ik zie door de bomen het bos niet meer.
  • Iedereen vindt en denkt iets, maar ik nog niet…
  • Mijn profielkeuze valt al tegen, dus….

Op deze momenten is het goed om hier 1 op 1 en gestructureerd aan te gaan werken. Je kunt ervoor kiezen om het goed aan te pakken met een studiekeuzecoach. Een gemotiveerde keuze bespaard immers voor de jaren erna veel problemen. Als studiekeuzecoach onderscheid ik me door mijn ervaringen in het MBO onderwijs en door mijn werkwijze. In het MBO onderwijs komen leerlingen namelijk veel jonger terecht. In een fase van hun leven waarin ze nog niet heel bewust keuzes kunnen maken voor de lange termijn. En als ze wel heel bewust gaan kiezen, dan zijn er vaak ook veel beperkingen. Leerlingen zijn nog niet zo ver dat ze op kamers gaan in een andere stad in Nederland. Keuzes maken voor het MBO vraagt daarom een net iets andere aanpak. Een meer praktische en meer gevoelsmatige aanpak, met het perspectief op iets kortere termijn. Tijdens een traject bij mij speel ik hier veel meer op in.

Ben je benieuwd wat ik daarmee bedoel? Maak dan een afspraak met mij voor een kennismaking. Een eerste afspraak is gratis en geeft jou een beeld van mij als coach en de spellen en oefeningen die ik gebruik.

Na deze afspraak wil ik ook met je ouders even kennismaken en samen komen we tot afspraken over jouw traject.

Een traject studiekeuze voor middelbare scholieren bestaat uit
– Een vrijblijvende kennismaking met de scholier,
– Een aparte (evt telefonische) kennismaking met ouders,
– 5 coachingsgesprekken met de scholier
– 1 eindgesprek met allen.
– Verslaglegging en eindverslag.
Kosten hiervoor zijn vrijgesteld van BTW en bedragen €450,-