Tussenjaar?

Wat kun jij doen in een tussenjaar?

Zelf heb ik inmiddels 3 keer de keuze gemaakt voor een tussenjaar. Na mijn eerste studie, na mijn tweede studie en voor een carriereswitch. Nieuwe ervaringen, nieuwe inzichten en nieuwe energie voordat ik weer doorging met studeren of ging starten aan een nieuwe baan. Deze ervaringen en wat ze me hebben geleerd gebruik ik graag om ook jouw inzichten te versterken en bewust te kiezen. Want kiezen voor de volgende stap in het geeikte pad zul je nog steeds bewust wel of bewust niet moeten doen.

Een vervolgstudie is een keuze die velen als vanzelfsprekend maken, zonder hier even bij stil te staan. Je hebt immers je middelbare school afgerond en bent nog niet voldoende opgeleid om aan een leuke passende baan te starten.

Maar wat als je nog te weinig ervaringen hebt opgedaan om die motivatie te kunnen vinden? Wat als je nog heel erg zoekende bent en niet geholpen bent met extra druk? Of wat als je het komend collegejaar nog niet kunt starten aan de studie van jouw keuze?

Ik ben er van overtuigd dat voor sommigen de keuze voor een tussenjaar heel goed kan zijn. Maar om deze keuze te maken, zijn er wel een aantal belangrijke stappen die je bewust moet maken. Een tussenjaar als vlucht is meestal een weggegooid jaar.

Maar als jij in een tussenjaar heel bewust ervaringen kunt gaan opdoen én je reflecteerd ook op die ervaringen, dan kun je hieruit ook juist de motivatie halen die jou een vervolgstudie met volle passie laat starten en afronden.

Graag ga ik met jou dit gesprek aan, ik help je je keuzes te overzien en help je om bewust te gaan kijken naar een zinvolle besteding van dit tussenjaar. Een tussenjaar vanuit thuis waarin je door werken gaat ervaren of een tussenjaar op een geheel andere locatie in binnen of buitenland. Mogelijkheden genoeg!


Vrijwilliger of werken? In binnen- of juist buitenland? Voor iedereen is er een weg om van je tussenjaar een topjaar te maken!