Loopbaancoaching 20+

Wie helpt jou jouw weg
te vinden ?

Herken jij je in deze situaties?

Je start net op de arbeidsmarkt en weet nog niet weet waar te beginnen.

Je (eerste) baan valt tegen omdat het toch echt anders is om er full-time mee bezig te zijn.

De druk van het werk ligt te hoog, je hebt last gehad van een burn-out of depressie en weet dat je je roer moet omgooien.

Of je hebt inmiddels een gezin en jouw prioriteiten ten opzichte van je werk zijn veranderd.

Dan ben ik voor jou de coach die jou persoonlijk, doelmatig en met veel passie verder kan helpen.

In mijn coaching richt ik mij op twintigers en dertigers en vind ik het belangrijk om in deze zoektocht jouw persoonlijkheid en jouw priveleven mee te nemen. Ik koppel dus jouw loopbaanvraag in werk of studie aan jouw persoonlijk leven en de prioriteiten die je daarin wilt of kunt stellen. 

Tijdens de eerste twee bijeenkomsten doe ik eerst mijn best om jou als persoon goed te leren kennen en te achterhalen wat jij meeneemt in deze hulpvraag betreffende je werkende of studerende leven. We kijken hierin zowel naar het verleden als naar het heden.

Hoe ben je opgegroeid, welke waarden, normen, kwaliteiten en belemmeringen neem je hieruit mee? In welke omstandigheden functioneer jij het beste? Hoe ben je terecht gekomen waar je nu staat?

Hierna ga ik met jou kijken wat je zelf heel graag wilt. Wat is er voor jou belangrijk in je leven, werk en /of studie in de komende jaren? Welk perspectief houd je jezelf hierbij voor? Welke positie nemen de mensen om je heen in binnen jouw ideale wereld?

Als je meer inzicht hebt in wie je bent en wat je echt wilt, kunnen we samen gaan kijken naar wat er kan. Wat heb je al gedaan in je leven? Welke kwaliteiten bezit jij die in dit plaatje goed passen? In welk werkveld of welke functies komen jouw kwaliteiten en drijfveren het meest tot uiting?

In de laatste fase van de coaching gaan we dit geheel dan vervolgens plaatsen tegenover jouw huidige werkelijkheid. Hoeveel ruimte kun je en wil je nemen om verandering te creëren? Welke kleine of grote stappen zijn hierin voor jou helpend? Wie kunnen je hierbij helpen? Welke vaardigheden moet je ontwikkelen of opleiding moet je volgen om in de juiste richting te kunnen buigen?

Methodieken:

Tijdens een loopbaantraject zijn er verschillende werkvormen en methodieken die ik in kan zetten. Vaak worden testen gebruikt om jouw persoonlijkheid in kaart te brengen. Zelf doe ik dit nauwelijks. In de basis gaan we namelijk aan de slag met jou als persoon en gaan we door middels van gesprek en oefeningen al jouw eigenschappen en eigenaardigheden ontdekken. Jouw persoonlijkheid is namelijk nooit in een test volledig uit te drukken. Wanneer ik je een beetje ken, kan een test wel gaan helpen in de vormgeving van ons gesprek en om jou kritisch naar jezelf te laten kijken.

Betreffende testen voer je daarom zelf thuis uit. Jouw denkproces bij het maken en jouw uitslagen zijn niet leidend, maar een uitgangspunt voor gespreksstof over jou. Je kunt hierbij denken aan de leerstijlentest van KOLB, Myers Briggs Type Indicator (MBTI), Loopbaantypologieën RIASOC van Holland en de Loopbaanankers van Edgar Schein.