Talententraject

Stel je eens voor:

Een baan waar je ‘s morgens voor op staat die jou energie geeft. Werk waar je met mensen werkt die bij jou passen. Werk waar je trots op bent.
Werk waarbij je jouw talenten met overtuiging in zet en waarin je kansen hebt om te groeien. De ideale baan! Bestaat deze al of creëer je die zelf? Met een talententraject kom je hier voor een groot deel achter.

Hoe?
Aan de hand van de KICKOR Talentenscan.
De KICKOR  (TMA 170) is een vragenlijst van 170 vragen en stellingen die jouw drijfveren en talenten met elkaar afweegt en beoordeeld ten opzichten van de gemiddelde werkende mens in Nederland. De TMA wordt ook binnen organisaties en bedrijven veel gebruikt bij loopbaan en functioneringsgesprekken.

Doel:
Jij komt jij er achter wat je echt belangrijk vindt, wat je goed kunt en wat jij nodig hebt aan sfeer, communicatie en management om je prettig te voelen binnen een bedrijf.

http://www.kickor.nl

Kickor Sprint

Kleine investering, helder resultaat

Kickor Sprint is geschikt voor jongeren die inzicht willen krijgen in hun drijfveren en mogelijke talenten, maar geen verdere begeleiding of coaching willen.

Het traject bestaat uit een TMA en een gesprek van maximaal 1,5 uur.

In dit gesprek bespreken we de uitslag van jouw talentenrapport en het competentiepaspoort. Je krijgt uitleg over de analyse en leert jouw verslag te lezen.

Dit gesprek vindt online of face-to-face plaats.

Kosten Kickor Sprint: €250,- inclusief BTW

Kickor Allround

Meer aandacht, meer verdieping

Kickor Allround is bedoeld voor jongeren die naast een TMA (inzicht in hun drijfveren en talenten en de ontwikkelbaarheid van hun competenties) behoefte hebben aan een verdieping op het gebied van een studiekeuze of carrière. Samen bespreken we in het intakegesprek jouw vragen en doelstelling.  Deze gaan we vervolgens in minimaal drie sessies samen onderzoeken.

Kosten Kickor Allround: €500,- inclusief BTW

Voorbeeld:

Hieronder vind je een voorbeeld van een Kickor Allround traject:

1. Intakegesprek

2. Maken en bespreken van TMA

Uitzetten TMA beroepsinteresse analyse (en/of evt. capaciteiten analyse)

3. Concretiseren van jouw vraag

a. Bespreken uitkomsten beroepsinteresse en/of capaciteitenanalyse

b. Situatieschets en bewustwording van de eigen situatie en toekomstperspectieven

c. Toekomstoriëntatie en advies over evt. financiële, persoonlijke en rechtspositionele consequenties van te maken keuzes.

d. Bespreken kernwaarden en zingeving (oefeningen)

e. Loopbaanvragenlijst

f. Huiswerk: competentie oefening zoals 360 graden feedback vragen op basis van TMA competenties

4. Bespreken vorige bijeenkomst + huiswerk 360 graden feedback

a. Maken aanzet tot ontwikkelplan. Dit ontwikkelplan krijg je dus concreet mee vanuit de 3 gesprekken. Wanneer je het leuk vind om te sparren over de opzet van een dergelijk traject kunnen wij jou in contact brengen met andere Kickor Jongerenprofessionals.